Брнабић: Држава ће наставити да подржава пчеларе  

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић истакла је у разговору са председником Савеза пчеларских организација Србије (СПОС) Родољубом Живадиновићем да ће држава наставити да подржава пчеларе, али и све остале пољопривреднике.
Premijerka Ana Brnabić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Тема разговора била је помоћ и подршка Владе даљем развоју пчеларства у Србији, а посебно наставак подршке изградњи Погона за прикупљање и пласман меда пчелара СПОС-а, саопштила је влаидна Канцеларија за сарадњу са медијима.

Пројекат је одличан пример како примарни пољопривредни произвођачи могу директно, без посредника, да пласирају свој производ на тржиште Србије и света, истакла је председница Владе у разговору.

Живадиновић је нагласио да је циљ СПОС-а да погон буде најбољи и најмодернији у региону. 

Он је захвалио Влади, премијерки и министру пољопривреде, шумарства и водопривреде Браниславу Недимовићу, на досадашњој помоћи и подршци у реализацији тог важног пројекта. 

Брнабић и  Живадиновић разговарали су и о наставку активности у борби против неисправног меда на тржишту Србије. 
Брнабић је нагласила да ће Оперативни штаб Владе за координацију примене мера за сузбијање нелегалне производње и промета меда, препарата на бази меда и других производа пчела, наставити активно да сарађује са СПОС и надлежним органима у решавању свих неправилности у промету меда на тржишту Србије. 

СПОС ће наставити да анализира и извештава о свим случајевима неправилности на тржишту, у циљу заштите произвођача и заштите потрошача, истакао је Живадиновић. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести