Дан добављача окупио 80 компанија, одржано 450 састанака

НОВИ САД: Представници 80 компанија су одржали око 450 међусобних састанака у оквиру данашњег Дана добављача - Агробизнис 2022, како би се остварили контакти домаћих и страних привредника и помогло домаћим компанијама да уђу у добављачке ланце већих компанија, било да оне послују на територији Војводине или у иностранству.
rav.org.rs
Фото: rav.org.rs

Овај догађај у организацији Развојне агенције Војводине (РАВ) био је усмерен на секторе пратеће аутомобилске индустрије, метала, гуме, пластике и електронике, наводи се у саопштењу организатора.

Пријавило се 86 компанија, а поред домаћих пријавиле су се и компаније из Немачке, Мађарске, Јапана, Босне и Херцеговине, Хрватске и Северне Македоније, међу којима и Аметек Србија, ElevenEs Srbija, Modine SRB, Nidec Electric Motor Србија, Toyo Tire Srbija, Елмед, Mecafor products, Steel-Impex, али и неке институције, попут Развојне агенције Србије (РАС), Факултета техничких наука у Новом Саду и других.

''Овакви скупови омогућавају лакшу и бржу комуникацију између произвођача, малих и средњих предузећа и великих компанија. Мала и средња предузећа имају идеје, снагу и могућности да произведу квалитетне производе, али са друге стране ти производи морају на адекватан начин да се валоризују и пласирају на тржиште, а посебно да се успостави контакт са великим компанијама“, истакао је заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Радивој Парошки.

Он је нагласио да Покрајинска влада и ресорни Секретаријат обезбеђују буџетска средства за подршку квалитетном напретку малих и средњих предузећа, како би се она финансијски оснажила, била ефикаснија, продуктивнија, и са квалитетнијим производима.

''Осим тога направили смо искорак, па ћемо ускоро на још један начин помагати малим и средњим предузећима да лакше ступе у контакт са великим компанијама и уђу у њихове добављачке ланаце, и то ћемо учинити у сарадњи са Светском банком и Развојном агенцијом Војводине“, нагласио је Парошки.

Директор РАВ Дарко Буљешевић је нагласио да је на Данима добављача одзив увек добар и да увек буде склопљених послова.

„То значи да постоји и потреба да се наша микро, мала и средња предузећа оснажују да улазе у добављачке ланце великих компанија и да им је реално потребна помоћ, некима само око овог првог сусрета, а неким домаћим предузећима ипак треба помоћ и да унапреде производњу или услугу“, рекао је Буљешевић.

Следећи Дан добављача Развојне агенције Војводине биће одржан на пролеће и биће посвећен агробизнис сектору.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести