Излази из Панчева ка Београду поново под блокадом

ПАНЧЕВО: Пољопривредници који протестују у Панчеву од подне су почели поново да блокирају саобраћај на раскрсници обилазнице која води ка Београду, тако да се сада на сваких сат времена возила пропуштају по 20 минута кроз блокаду, изјавио је за Тан‌југ Иван Адамов, један од учесника протеста.
е
Фото: Youtube Printscreen

"Почели смо поново с блокадама, јер смо од 10 до 12 сати чекали одговор из владе на захтеве које смо данас послали, али нам се нико није обратио, па чак и не одговарају на позиве", рекао је Адамов.

Додао је да ће уколико тако остане вечерас саобраћај на прилазима Панчеву из правца Београда бити потпуно обустављен.

Панчевачки пољопривредници су у захтевима које су послали влади данас преподне мејлом затражили да цена сунцокрета овогодишњег рода буде 75,60 динара по килограму, од чега би произвојачи добили 73 динара са ПДВ-ом, трговци би добили преостала 2,6 динара, а транспортне трошкове би сносиле уљаре.

Тражи се да сви ови износи буду исплаћени најкасније до 15. октобра ове године.

Пољопривредници су тражили и да на постојећу цену дизел горива од 179 динара коју сада плаћају добију попуст од још 20 динара и то на 50 литара по хектару за површину земље до 20 хектара.

Захтев је и да се премија за млеко за други квартал ове године исплати у висини од 15 динара по литру, а за треће и четврто тромесечје динар по литру, као и да се прогласи једногодишњи мораторијум на пољопривредне кредите, с тим да држава сноси евентуалне додатне трошкове које би мораторијум произвео.

Представник Иницијативе за спас пољопривредника Радослав Адамовић изјавио је Тан‌југу да трактори и даље блокирају део Булевара Михајла Пупина у Новом Саду, али да постоје наговештају да би у току дана могао да дође неко из Владе како би покушали да постигну споразум од којег их, како је рекао, деле само "неке ситнице".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести