Јаја јапанских препелица све траженија

Имунитетом, сопственим и својих ближњих, заокупљени су у овим корона-данима многи грађани, а као помоћно средство за његово јачање често користе и јаја јапанских препелица.
prepelice
Фото: Приватна архива

Због тога у медијима колају приче одгајивача јапанских препелица да не могу да удовоље тражњи све бројнијих купаца. Да ли је тако и у средњобанатском региону, питали смо једног од произвођача Бранка Латиновића из Елемира.

– Тражња за јајима јапанске препелице заиста се увећала, упркос чињеници да је због пандемије контакт са заинтересованим купцима отежан – вели Бранко Латиновић, који одавно има и свој устаљени списак задовољних купаца. – Ипак се нађе неки начин, на обострано задовољство. Због новонастале ситуације, ових дана син Никола и ја проширили смо капацитете и обновили јато, практично смо 200 посто у овој причи. Осим у самом Елемиру, као и Зрењанину, велики део пласмана остваримо у Новом Саду, који је далеко јаче тржиште.

Бранко препелице држи у веома добрим условима, а основ у исхрани су жито и кукуруз које сам производи, уз све обавезне додатке за правилно гајење те живине.

О благодети конзумирања јаја јапанских препелица одавно је све познато, па код Латиновића долазе људи који знају шта хоће и на који начин могу остварити здравствено побољшање.

– То је рад на дуге стазе, у којем се поверење мукотрпно гради, а лако губи. Због тога смо максимално посвећени и најситнијим детаљима и водимо рачуна о томе да јаја буду врхунског квалитета. Наравно, у сталном смо контакту с муштеријама, од којих нам стижу позитивне реакције и потврде да радимо добар посао – напомиње Латиновић.

У његовом пољопривредном газдинству, иначе, производе се и ораси, али и мед и ракија, како за сопствене потребе, тако и за продају.       

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести