Кредити Развојног фонда АП Војводине: За механизацију до пет милиона

Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине расписао је Конкурс за дугорочне кредите за набавку нове пољопривредне механизације с циљем обезбеђења новца ради подршке развоју и унапређењу пољопривреде повећањем нивоа техничке опремљености.
Traktorijada Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Право учешћа на конкурсу имају физичка лица – носиоци комерцијалног породичног пољопривредног газдинства у Војводини, која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава, с активним статусом и имају измирене накнаде за одводњавање.

Кредити ће се додељивати за финансирање набавке нове пољопривредне погонске и прикључне механизације. Износ кредита може бити од 100.000 динара до 5.000.000. Каматна стопа износи 1,5 одсто годишње. Сопствено учешће пољопривредника је најмање 20 процената предрачунске вредности у случају финансирања погонских машина, а без учешћа у случају финансирања прикључних.

Рок враћања кредита је до пет година, у оквиру којих је обухваћен грејс период до шест месеци. Током тог периода обрачунава се и плаћа интеркаларна камата месечно, тромесечно или шестомесечно у висини уговорене каматне стопе. Ануитети се обрачунавају и плаћају месечно, тромесечно или шестомесечно. Накнада за коришћење услуга Кредитног бироа за корисника кредита износи 246 динара.

Конкурс је отворен до искоришћења новца планираног за његову реализацију или до доношења одлуке надлежног органа о његовом затварању.

Захтев за кредит с комплетном документацијом се подноси у просторијама Фонда у Новом Саду, Булевар цара Лазара 7а, у Сектору за кредите, или се доставља поштом на исту адресу.

Све додатне информације могу се добити лично на адреси Булевар цара Лазара 7а, Нови Сад, у Сектору за кредите, електронским путем: kreditno@rfpv.rs или телефоном на бројеве: 021/454-334; 021/300-4935; 021/450-698; 021/450-702; 021/6351-014.

З. Д.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести