Кристина (28) из Трнавске Балуге: С дипломом бирала њиву, а не канцеларију

ЧАЧАК: Кристина Пауновић радни дан проводи у њиви, па у шали каже да нема радно време и да је сама себи газда. Ових дана има превише посла, па нема пуно времена за разговор, јер купус је ове сезоне поранио, а паприка зрела за брање.
futoski kupus SUS
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

Производим купус на хектар и по, „браво“ сорту, очекујем принос око 12 вагона. Прве количине, око четири вагона већ сам испоручила, јер имам напред уговорен пласман и цену с кооперанткињом Соњом из Заблаћа која прерађује купус, каже Кристина Пауновић за Агропрес. 

Ништа чудно не би било у овој причи да Кристина Пауновић из чачанског села, Трнавска Балуга није дипломирани економиста и уместо да седи у канцеларији, с фризуром и свеже налакираним ноктима, ова 28. годишња девојка озбиљан је пољопривредник.

Живим с мајком на селу и бавим се пољопривредом. Значи ми сарадња са Соњом јер унапред знам шта да радим и које количине. Немам намеру да напустим село, јер тврдим да је село будућност. Планирам да проширим производњу, оснујем породицу и наставим ово што сада радим, каже кроз осмех Кристина.

На питање шта јој још недостаје, Кристина на прву одговара да јој не треба апсолутно ништа, а затим, возећи трактор, застаје и онако у пролазу, више за себе, додаје:

Проблем ми је механизација, све је старо, имам два трактора, али као да их немам, старији су мене. Волела бих да једнога дана имам свој трактор. Шта ћу, имам диплому економског факултета, али трактор немам, надам се да ћу за једно десет година имати своју машину, каже Кристина Пауновић за Агропрес.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести