Кркобабић: Земља није роба већ неотуђиви јединствени ресурс

НОВИ САД: У оквиру Сајма пољопривреде одржана је Национална конференција "Задругарство и удруживање као модел развоја пољопривреде", а отварајући тај скуп Милан Кркобабић, министар задужен за регионални развој, рекао је да треба да се определимо да ли је земља ресурс од националног значаја или ћемо је оставити на вољу другима.
milan krkobabic medija centar
Фото: mc.rs

Сматрам да државну земљу која се не обрађује, треба доделити младим пољопривредницима на коришћење како би је привели култури и намени и учинили је продуктивном, уместо да буде искључиво роба која се продаје на тржишту, рекао је Кркобабић.

Циљ конференције је да се отвори дијалог о животу младих на селу, о удруживању у задруге, о унапређењу њихових услова живота, развоју инфраструктуре, културног и друштвеног живота, а учесници су, поред званичника, представници међународних организација, универзитета и наравно млади пољопривредници.

Министар је раније данас посетио и штанд Задружног савеза Војводине који је за време трајања сајма у Новом Саду место састајања Задружних савеза, директора задруга и гостију из земље и иностранства.

Конференцији су присуствовали и потпредседник Академијског одбора за село Српске академије наука и уметности (САНУ) Милован Митровић и председник Задружног савеза Србије Никола Михаиловић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести