Младим пољопривредницима у Војводини бесповратна средства

НОВИ САД: Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је конкурс за доделу бесповратних средстава за подршку младима у руралним подручјима на територији АП Војводине у 2017. години. 
Poljoprivrednik
Фото: Dnevnik.rs

Конкурс је отворен до 23. јуна.

Како је наведено у тексту конкурса, укупан износ бесповратних средстава који се додељују је 100 милиона динара.

Бесповратна средства за подршку инвестиција по конкурсу утврђују се у износу од 75 одсто укупно прихватљивих трошкова, а максималан износ бесповратних средстава по једној пријави не може бити већи од 1,2 милиона динара, а минимални 500.000 динара.

Циљ конкурса је демографска обнова руралних подручја АП Војводине ради подстицања останка младих у руралним подручјима, односно њиховог повратка из градова.

Предмет конкурса је подршка новим генерацијама младих пољопривредних произвођача, подстицањем развоја и унапређивањем примарне пољопривредне производње и прераде пољопривредних производа.

Бесповратна средства која се додељују по овом конкурсу су намењена за подршку инвестицијама за развој и унапређивање примарне биљне производње, инвестицијама за развој и унапређивање примарне сточарске производње, инвестицијама за развој и унапређивање прераде меса, млека, поврћа, воћа и грожђа на пољопривредним газдинствима младих пољопривредника.

Корисници средстава могу бити физичка лица и предузетници старији од 18 и млађи од 40 година, који су уписани у Регистар пољопривредних газдинстава као носиоци пољопривредног газдинства после 1. јануара 2016. године, а до дана закључења уговора.

Рок за реализацију инвестиције на основу предрачуна је 1. октобар 2017, а за инвестиције подизања вишегодишњег засада рок реализације је 15. новембар 2017. године.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести