На њиву у Српској уз лична документа и доказ о власништу

БЕОГРАД. Пољопривредници, власници њива које се делом налазе на територији Републике Српске, моћи ће ради обрађивања земље, током ванредног стања, да прелазе гранични прелаз Павловића мост, уз лична документа и доказ о власништву, потврђено је Танјугу у министарству пољопривреде.
njiva, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

Како је речено, пољопривредницима ће та два документа бити довољна да несметано, током ванредног стања, раде на својим њивама, а то је, кажу, договорено између Републике Србије и Републике Српске.

Држављани који улазе или излазе ради обављања радова на земљишту, чији су они власници, односно поседници, дужни су да приликом изаласка или уласка надлежном инспектору на територији Републике Српске, поред идентификационог документа, предоче доказ да су власници, односно поседници пољоприрведног земљишта које је разлог за долазак, прецизирали су у министарству пољопривреде.

Још наводе да овим пољопривредницима, који ће на овај начин, због рада на пољопивредном земљишту, прелазити гранични прелаз Павловића мост, неће бити изрицана мера обавезног карантина, што је иначе правило, када неко током ванредног стања пређе границу.

У Бадовинцима, у Мачви, има око 300 пољоприрведника чије се њиве налазе делом и на територији Републике Српске, а што је укупно око 600 хектара.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести