Недимовић разговарао са незадовољним пољопривредницима

БЕОГРАД: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић разговарао је данас у Новом Саду, Панчеву и Пожаревцу са пољопривредницима, који су, између осталог, незадовољни откупном цену сунцокрета, речено је Танјугу у ресорном министарству и наглашено да ће сва додатна питања бити размотрена у влади у наредна два дана.
t
Фото: Дневник/Р. Хаџић

"На састанцима у Новом Саду, Панчеву и Пожаревцу договорени су наредни кораци за решавање проблема апострофиранихи у разговору министра и пољопривредника, док ће сва додатна питања бити размотрена на састанку у Влади Србије, који ће бити одржан у наредних 48 сати", навели су у Министарству.

Незадовољни понуђеном откупном цена сунцокрета, чланови Удружења Иницијатива за опстанак пољопривредника Србије организовали су данас протесте у више места.

Чланови удружења Стиг из Пожаревца тракторима су прошли кроз центар града и блокирали саобраћај близу моста на Великој Морави, а потпредседник тог удружења Милан Марковић изјавио је да је протест организован како би се указало на, како је рекао, изузетно ниску откупну цену сунцокрета.

"Она је сада 55 динара, а лане је са троструко мањим улагањима била 62 динара. Министарство пољопривреде нам је понудило 62 динара по килограму, што смо ми у четвртак на састанку одбили и зато смо данас овде", рекао је Марковић.

Казао је да произвођачи траже 700 евра по тони, односно око 90 динара по килограму зрна сунцокрета.

Протестовали су и пољопривредници у Војводини.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести