Нове технологије за наш аграр

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић и амбасадорка Израела Алона Фишер Кам потписали су  протокол о сарадњи у области аграра и примени најсавременијих технологија и решења.
с
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Министар је након потписивања Протокола ресорног министарства с Израелском агенцијом за међународни развој и сарадњу (MASHAV) рекао је да је та сарадња веома важна и да је тиме отворен простор за инвестиције израелских компанија у прерађивачком сектору, системима за наводњавање, примени најсавременијих технологија.

– Израелске компаније су осведочени мајстори и шампиони таквих инвестиција и нових технологија – рекао је министар. – За Србију ће бити веома важан улазак тих компанија у сектор аграра јер ту можемо трансферисати најбоља знања.

Истакао је да, ако има смисла учити од неког ко је најбољи у тим областима, то су израелске компаније, како старт-ап, тако и велика предузећа која су, наводи, спремна да пренесу и знања, новац и капитал у Србију.

Амбасадорска Алона Фишер Кам рекла је да је веома почаствована потписивањем протокола о сарадњи.

Она је нагласила да је јачање сарадње у тим областима веома важно и да отвара врата за даљу сарадњу и јачање веза двеју земаља.

З. Д.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести