Нови Сад пример добре праксе у области органске производње

НОВИ САД: У Центру за органску производњу у Селенчи одржан је округли сто „Како до органских производа у Србији”, на којем су учествовали представници Владе Србије и локалних самоуправа, органски произвођачи, представници сертификационих тела, НАЛЕД-а, као и других институција и удружења.
selenca radojevic
Фото: novisad.rs

Члан Градског већа Новог Сада за привреду Милорад Радојевић указао је на то да је Нови Сад препознат као пример добре праксе у тој области.

Град Нови Сад последњих неколико година пружа подршку органским произвођачима и до сада је као помоћ за мале органске произвођаче издвојено више од 20 милиона динара, рекао је Радојевић.

У складу са Стратегијом развоја пољопривреде, додао је, и у наредном периоду наставиће подршку намењену органским произвођачима, а свота у буџету за наредну годину биће већа.

Да је оно што смо досад урадили дало добар резлултат потврда је и то што су наше програме подршке препознали и НАЛЕД и УСАИД и што имамо могућност да то представимо и произвођачима из других локалних самоуправа, казао је Радојевић.

Округли сто одржан у Селенчи део је јавне кампање „Месец органске хране”, коју организују Удружење „Агро кластер Србије” и НАЛЕД. Циљ је да се произвођачима, потрошачима и њиховим асоцијацијама, представницима институција и стручној јавности пружи прилика да понуде решења за унапређење услова за производњу органске хране у Србији. Кампања „Месец органске хране” део је четворогодишњег пројекта јавно-приватног дијалога за развој који финансира Америчка агенција за међународни развој, а спроводи НАЛЕД, у сарадњи с Републичким секретаријатом за јавне политике.

Д. Мл.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести