Новосадски Пољопривредни факултет добио трактор „Џон Дир“

НОВИ САД:  Пољопривредни факултет у Новом Саду од данас је богатији за трактор „Џон Дир“(John Deere), чију набавку је суфинансирала Покрајинска влада са 2,5 милиона динара.
Poljoprivredni fakultet dobio traktor Džon Dir Foto: Pokrajinska vlada
Фото: Покрајинска влада

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић је присуствовао уручењу тог модерног трактора, а том приликом је подсетио да је реч о бесповратним средствима, која је ресорни секретаријат доделио у оквиру конкурса намењеног за пољопривредну делатност научно-истраживачких установа, преноси се у саопштењу Покрајинске владе.

Он је напоменуо да је савремено опремање, пре свега у интересу студената који ће сада, уз помоћ тако квалитетне опреме, реализовати практичне вештине, наводи се у саопштењу Покрајинске владе.

"Пољопривредни факултет је реализовао инвестицију вредну преко девет милиона динара. Учешће Покрајинског секретаријата за пољопривреду је нешто мање од 30 одсто. Најпре, добрим пословањем менаџмента, овај факултета је обезбедио сопствена средства, по први пут, након више деценија", истакао је Вук Радојевић и указао да је обавеза Секретаријата да подржава високообразовне установе и омогући им набавку најсавременије технологије и опреме.

Фото: Пољопривредни факултет добио трактор Џон Дир Фото: Покрајинска влада

Радојевић је казао да је Пољопривредном факултет у Новом Саду једна од најреферентнијих образовних и научноистраживачких установа у југоисточном делу Европе, а не само у Србији и Војводини. О успешности те институције, како је подсетио, говори и присуство на "QS" ранг листи, где се нашао као један од најбољих, заједно са 250 универзитета из области пољопривреде и шумарства, додаје се у саопштењу. 

Декан Пољопривредног факултета Недељко Тица истакао је да „Џон Дир“, модел 6145 - представља први трактор који је након неколико деценија стигао на Пољопривредни факултет у Новом Саду, уз велику подршку Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство. 

"Ово је само почетак једног великог инвестиционог циклуса на којем ће Пољопривредни факултет радити заједно са Покрајинском владом, с циљем да Факултет опремимо најсавременијим погонским и прикључним машинама. На тај начин, добићемо изузетну прилику да наше студенте упознамо са најновијим достигнућима у пољопривредној технологији, а нашим пољопривредним произвођачима покажемо како се та технологија примењује", истакао је Тица.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести