Пројекат Србије и Италије у пољопривреди од 800.000 евра

БЕОГРАД: Твининг пројекат између министарстава пољопривреде Србије и Италије данас је званично отворен, а њиме се пружа подршка српским надлежним органима у усклађивању закона везаних за признавање сорти пољопривредног биља са европским законима.
djuzepe manco, Tanjug
Фото: Tanjug

Пројекат се финансира ИПА фондовима Европске уније у износу од 800.000 евра, наводи се у саопштењу Амбасаде Италије у Београду.

"Овај пројекат показује да се процес приступања Европској унији тиче конкретних ствари које утичу на свакодневни живот грађана, рецимо оних који раде у пољопривреди, што је од стратешког значаја за српску економију", изјавио је амбасадор Италије Ђузепе Манцо, на отварању пројекта, заједно са државним секретаром Министарства пољопривреде Велимиром Станојевићем.

Твининг активности, које су започеле у јуну 2017. године и које ће трајати до децембра 2018. године тичу се пре свега описивања, заштите и регистрације аутохтоног пољопривредног биља Србије.

То је, у последњих шест година, четврти по реду тњиннинг пројекат који води или у њему учествује Министарство пољопривреде Италије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести