Радојевић: Гаранцијски фонд посебно препознаје наше пољопривреднике

У Српском народном позоришту у Новом Саду обележено је 15 година рада Гаранцијског фонда Војводине.
Radojevic, SNP-10
Фото: Pokrajinska vlada

На свечаности је покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић указао на значај ове финансијске институције, која је, како је нагласио, и основана са намером да својим клијентима обезбеђује повољне услове гаранција за добијање кредита код пословних банака у циљу развоја привредне делатности.

„Гаранцијски фонд је у последње две године значајно иновирао у своје конкурсне линије и генерално их прилагодио потребама војвођанске привреде. Веома је значајно што посебно препознаје пољопривреднике Војводине и њихове потребе, као и ИПАРД програм, чиме је омогућио да наши пољопривредници лакше дођу до повољних гаранција и тако реализују значајне инвестиције за војвођанску привреду“, истакао је овом приликом Радојевић.

Фото: Pokrajinska vlada

Др Радојевић је изнео уверење да ће Гаранцијски фонд и у 2019. години наставити са реформом својих конкурсних линија, како би се на адекватан начин прилагодио захтевима привреде у нашој покрајини.

Ова финансијска институција, која учествује у реализацији програмских активности Покрајинске владе, према речима директора Гаранцијског фонда АП Војводине Ђорђе Раковић, у последњих 15 година поделила је преко 1.700 гаранција у вредности око 60 милиона евра. Од укупног броја гаранција, чак 80 одсто је било намењено пољопривреди, а у наредној години, поред садашњих девет на располагању војвођанским привредницима биће још две конкурсне линије. Нове линије ће се односити на развој информационих технологија и промоцију извоза.

Гаранцијски фонд Војводине је успео да се успешно позиционира и на међународном плану и као члан Асоцијације европских гаранцијских фондова, а још један значајан допринос бележи и на плану женског предузетништва за шта је лане добио и значајно међународну награду. Реч је о међународном пројекту на којем су учешће узели и фондови из Мађарске и Румунија, а Гаранцијски фонд је као једини из Србије реализовао пројекат, захваљујући којем је отворено чак 806 нових радних места за жене из руралних средина.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести