Радојевић: Уговори за 58 пољопривредних газдинстава

НОВИ САД: Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић потписао је 58 уговора са регистрованим пољопривредним газдинствима за доделу бесповратних средстава за опрему за хладњаче, прераду уљарица, сушаре и за опремање сточарских фарми.
vuk radojevic paori
Фото: www.vojvodina.gov.rs

Како је рекао, у Покрајинској влади су потписана 22 уговора за доделу бесповратних средстава за суфинансирање набавке опреме за хладњаче, машина за припрему воћа и поврћа за тржиште, опрему за прераду уљарица и сушаре за ароматично, зачинско и лековито биље, као и 36 уговора за доделу бесповратних средстава за опремање сточарских фарми.

Вредност потписана 22 уговора износи око 70 милиона динара, а учешће покрајинског Секретаријата за пољопривреду је непуних 50 одсто, односно 34 милиона динара, рекао је Радојевић.

Када је реч о конкурсној линији за опремање сточарских фарми, како је навео, вредност потписаних 36 уговора је већа од 58 милиона динара.

Од те вредности, Покрајина је обезбедила око 29 милиона динара, а највеће интересовање је било за набавку опреме за свињарске фарме, казао је Радојевић.

По његовим речима, за обе конкурсне линије у 2017. години обезбеђена су много већа средства него у прошлој години, те прецизирао да су последњим ребалансом покрајинског буџета предвиђени нови износи финансијских средстава и за та два конкурса. 

Наиме, до 31. маја била су утрошена сва средства намењена за опремање сточарских фарми, тако да је ребалансом обезбеђено нових 35 милиона динара. 

Укупно ће у  овој години пољопривредницима на располагању бити 85 милиона динара за ову намену, што је три пута више средстава у односу на лане, навео је Радојевић и додао да је и за набавку опреме за хладњаче, машине за припрему производа за тржиште иза сушаре у овој години опредељено преко 100 милиона динара више него 2016. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести