Радојевић уручио 68 уговора о бесповратним средствима за опремање хладњача

НОВИ САД: Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Вук Радојевић, је данас у Бачкој Паланци уручио 68 уговора корисницима, који су остварили право на бесповратна средства, у оквиру конкурса намењеног за суфинансирање инвестиција намењених опремању хладњача регистрованих пољопривредних произвођача на територији АП Војводине, у 2018.
Vuk Radojevic u Backoj Palanci/Pokrajinska vlada
Фото: Вук Радојевић/Покрајинска влада

Радојевић је навео да укупна вредност инвестиције износи близу 224 милиона динара, у којој је учешће Покрајинског секретаријата за пољопривреду 100 милиона динара.

„Реч је о изузетно значајној аграрној мери, којом подржавамо интензивну пољопривредну производњу. Намера је да на овај начин допринесемо техничко- технолошком побољшању пословања у области интензивне производње, како би произвођачи били ефикаснији и конкурентнији на домаћем, али и међународном тржишту“, рекао је Радојевић.

Фото: Vuk Radojevic u Backoj Palanci/Pokrajinska vlada

Ресорни секретар је навео да је циљ конкурса био да подржи инвестицију, која подразумева опремање хладњача мањег капацитета за сакупл?ање и складиштење воћа и поврћа, и њихову припрему за тржиште, набавку опреме-линија за чишћење и прање производа, бербу, сортирање и калибрирање производа, те паковање и обележавање и бокс палета за транспорт и складиштење производа.

Радојевић је приликом уручивања ових уговора корисницима, на платоу, испред хладњаче бачкопаланачког МЗМС Траде, прошлогодишњег корисника бесповратних средстава који је успешно реализовао инвестицију, изнео да је највећи број уговора потписан са корисницима општина- Инђија и Бачка Паланка, саопштио је ресор пољопоривреде у покрајинској влади.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести