Сиреви из Зрењанина иду у Кину

Компанија „Млекопродукт”, која послује у оквиру групе „Savencia fromage & dairy”, добила је сертификат за извоз производа на тржишта Кине и Европске уније.
mleko
Фото: Млекопродукт

То је први пут у историји да српско млеко и млечни производи могу да се нађу и на простору Кине, која представља највеће потрошачко тржиште на свету. До сада је та компанија извозила у земље Балкана (Црна Гора, Босна и Херцеговина и Северна Македонија). 

Генерални директор „Млекопродукта” Андреј Беслаћ истакао је да добијање међународног сертификата за пласман домаћих производа на тржишта Кине и Европске уније представља велики успех за ту компанију.

– Изузетно смо поносни на то што је „Млекопродукт” на тај начин добио велику прилику да даљим развојем и унапређењем свог пословања допринесе и побољшању домаће привреде – истакао је Беслаћ. – Наша основна стратегија је очување постојећих радних места, али и стварање могућности за нова запошљавања. Осим тога, циљ нам је да проширимо зону откупа млека и сарадњу с произвођачима и фармерима. Уложили смо у развој наших производних капацитета да бисмо домаће, српске производе, понудили кинеским потрошачима, као и потрошачима земаља ЕУ.

Сертификовани производи који ће се извозити за Кину су полутврди, тврди и топљени сиреви.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести