Српска пшеница на египатском тржишту?

БЕОГРАД: Египат је спреман да уврсти Србију на листу земаља из којих је дозвољен увоз пшенице, рекао је амбасадор Египта у Србији Амр Алгувејли, саопштило је Министарство трговине, туризма и телекомуникација.
ljajic, tanjug
Фото: Tanjug

Министар Расим Љајић и Алгувејли данас су разговарали и о могућности да произвођачи пшенице из Србије добију сагласност египатске владе за извоз на тржиште те државе. 

Амбасадор је на састанку са министром Љајићем истакао потпуну спремност надлежних институција да уврсте Србију на ту листу, додајући да су у току завршне процедуре у том циљу.

Љајић и Алгувејли су се током састанка сагласили да постоји простор за развијање трговинске размене и у другим областима, као што су енергетика, грађевинарство, аутомобилска и фармацеутска индустрија.

Када је у питању туризам, они су се сагласили да је билатерална сарадња у тој привредној грани у успону, али и да је потребно додатно радити на промоцији туристичких потенцијала Србије у Египту, као и египатске понуде на нашем тржишту.

Разговарали су и о унапређењу укупних економских односа две земље и будућим корацима у циљу јачања сарадње у областима трговине и туризма.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести