Светска смотра аграра у Новом Саду од 11. до 17. маја

НОВИ САД: Највећа сајамска манифестација у нашој земљи – Међународни пољопривредни сајам – биће одржан у Новом Саду од 11. до 17. маја, речено је на конференцији за новинаре на Новосадском сајму.
poljoprivredni sajam, Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Како се очекује, један од највећих сајмова из области аграра у овом делу Европе – 86. међународни пољопривредни сајам – отвориће градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

На 86. међународном пољопривредном сајму представиће се више од 1.500 излагача из тридесетак земаља, на сајму ће бити изложени производи из више од 60 земаља, а осим самосталног наступа, привреде чак 17 земаља представиће се на колективним изложбама. По речима генералног директора Новосадског сајма Слободана Цветковића, земља-партнер 86. међународног пољопоривредног сајма је Италија, а земља-пријатељ је Тунис.

– На 86. међународном пољопривредном сајму представиће се најзначајније компаније из области аграра из наше земље, али и из иностранства, а посебно значајан сегмент приредбе је Изложба пољопривредне механизације, као и Национална изложба стоке, током које ће први пут бити одржана и Изложба генетских потенцијала – рекао је Цветковић.


Поклон-игра

Посетиоци с купљеним улазницама већ годинама су у прилици да учествују у поклон-игри у којој су обезбеђени вредни поклони. Ове године су за најсрећније посетиоце 86. међународног пољопривредног сајма припремљена три покона – трактор „беларус 82.1”, трактор „yон дир 5045 2њд” и пнеуматска сејалица „оздокен”.  


Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је покровитељ Нацоналне изложбе стоке, а уз подришку тог министарства одржава се и Изложба органских производа и производа с ознаком географског порекла „Српски квалитет”. По речима државног секретара у том министарству Велимира Станојевића, током приредбе ће бити  представљене мере аграрне политике и руралног развоја, којима се кроз субвенције обезбеђују различити видови подршке регистрованим пољопривредним газдинствима да би се с најновијим информацијама упознало што више потенцијалних корисника.

Током  86. међународног пољопривредног сајма биће одржано и низ пословних и стручни акивности, Б2Б састанци, представљни нови производи, размењена знања и искуства из практично свих области аграра. Они који на сајам пођу да би обновили свој возни парк, могу рачунати на повољности јер ће, како је најављено, велики број излагача који излажу пољопривредну механицазцију своје производе понудити уз попусте. 

Капије Новосадског сајма отворене су од 11. до 17. маја од 9 до 19 часова. Улазнице коштају 600 динара, за колективне посете су 400, док је за пензионере, децу од 7 до 12 година, те колективне посете ђака и студената улазница 200 динара. Породични дан је у петак, 15. маја.

Д. Млађеновић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести