Уговорен извоз српске пољомеханизације за милион евра

БЕОГРАД: Произвођачи пољопривредних машина из Србије уговорили су, на Међународном сајму пољопривредне механизације "Агритећница 2019" у Хановеру, извозне послове вредне око милион евра.
poljomehanizacija FBakic
Фото: Dnevnik.rs

Већ првих дана сајма, одржаног од 10. до 16. новембра у Хановеру, три српска излагача су продала четири машине, саопштено је из Привредне коморе Србије.

Компаније из Србије су током ове манифестације имале скоро 500 састанка са потенцијалним купцима, а највише заинтересованих партнера је било из Русије, Немачке, Италије, Француске, Уједињеног Краљевства, али и из афричких земаља.

Наступ домаћих компанија на сајму "Агритећница 2019" организовале су ПКС и Развојна агенција Србије са циљем подршке и промоције домаћих извозника у овој бранши и јачања интернационализације српске привреде.

На националном штанду Србије представиле су се компаније: Агриа Суботица, Агро Кула Вршац, Агромеркур Ада, Берко Мол, Дал Деган Александровац, Металпрофил Ада, Перфом Пожега, Петолетка Трстеник, и Пла-Мет Зрењанин.

Иновативна технологија, квалитет и константна едукација произвођача јесу предности по којима се издвајају српски произвођачи у овој области.

"Агритећница" је највећи међународни сајам у области пољопривредне механизације, трактора и делова. Такође представља један од најзначајнијих сајмова за произвођаче пољопривредне механизације у свету, а одржава се сваке друге године у Хановеру.

Ове године на сајму је излагало више од 2.900 компанија из 52 земље.

 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести