Улице без саобраћаја, протест пољопривредника још траје

НОВИ САД: Улице у центру Новог Сада још увек су блокиране за саобраћај због протеста пољопривредника, незадовољних понудом коју су добили из Владе Србије.
p
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Како је за Танјуг рекао представник Иницијативе за опстанак пољопривредника у Србији Радослав Адамовић, вечерас око 20 сати требало је да стигне одговор од Владе на нове захтеве пољопривредника, али за сада, каже, одговора од надлежних још увек нема.

Пољопривредници су вечерас поново у Новом Саду блокирали раскрсницу код Бановине, Варадински мост и Јеврејску улицу и најављују да остају ту до даљег, а како Адамовић тврди, блокирани су и мостови код Тутина и код још једног села надомак Новог Сада.

Поновио је да су полопривредници посебно незадовољни тиме што понуда за откуп сунцокрета није увећана, већ је и даље 535 евра плус ПДВ, иако су тражили 700 евра по тони.

Некон неуспешних преговора са премијерком Аном Брнабић и министром пољопривреде Браниславом Недимовићем, а затим и незадовољства одговором на захтеве који су добили данас послеподне, пољопривредници су послали Влади Србије измењене захтеве и дали рок да надлежни одговоре вечерас до 20 часова.

Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Адамовић је за Танјуг објаснио да се у мејлу који су послали Влади Србије налази седам већ постојећих захтева, који су измењени у смислу прецизнијег дефинисања и тражења гаранција.

Влада Србије данас је укинула забрану извоза свих врста уља након комплетног увида у стање залиха, али и рекордних површина под засадом сунцокрета, што је и био један од захтева пољопривредника.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести