Институт за ратарство и повртарство Апсолутни лидер квалитета 86. међународног пољопривредног сајма

НОВИ САД: Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је вечерас Институту за ратарство и повртарство из Новог Сада пехар Апсолутног лидера квалитета 86. Међународног пољопривредног сајма.
Priznanja za najbolje Foto: J. Pap
Фото: Признања за најбоље Фото: Ј. Пап

 На традиционалној свечаности „Вече шампиона“ специјална признања су, између осталог, додељена Италији и Тунису, земљи партнеру и пријатељу овогодишњег Пољопривредног сајма, као и 27 признања „Најбољи у агрибизнису"

Обраћајући се овогодишњим лауреатима, Милићевић је истакао да постати шампион није посао који се обавља у једном дану, те да су сви који су награђени на 86. Међународном пољопривредном сајму добили потврду да њихов труд није био узалуд.

Како је саопштено из Покрајинске владе, он је додао да је Пољопривредни сајам шампион сам по себи, те да бројке говоре да је ове године превазишао очекивања и окупио 1.518 излагача из 32 земље.

„Данас можемо да кажемо да је пољопривреда једна од најзначајнијих развојних полуга српске економије. Само из покрајинског буџета је за непуне три године уложено више од 20 милијарди динара кроз подстицајне мере које су усмерене на оснаживање наших пољопривредника“, казао је Милићевић и додао да је простор за даљи развој пољопривреде велики. 

Како је истакао, модернизација производног процеса допринеће, не само повећању производње, већ и смањењу трошкова и очувању природних ресурса. 

„Наставићемо да улажемо у огромне потенцијале које нам сектор аграра пружа, нарочито у области примене савремених технологија“, казао је потпредседник Милићевић. 

На свечаној церемонији доделе награда учествовали су и потпредседник Покрајинске владе Михаљ Њилаш, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић и директор Новосадског сајма Слободан Цветковић.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести