Винарима и произвођачима ракије и пива 60 милиона динара

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас војвођанским винарима и произвођачима ракије и пива уговоре о суфинансирању набавке опреме у укупној вредности од 60 милиона динара.
Покрајинска влада
Фото: Покрајинска влада

Божић је казао да је на конкурсу за суфинансирање набавке опреме за производњу вина и ракије подржано 39 произвођача, са 50 милиона динара, док је новац за опрему добило шест малих пивара. 

Он је додао да су сви који су поднели валидне пријаве добили средства, те да је максималан износ по пријави био два милиона динара.

„До 50 одсто инвестиције подржао је Покрајински секретаријат за пољопривреду, односно 60 одсто за произвођаче млађе од 40 година, жене и за оне који раде у отежаним условима“, навео је Божић и додао да су произвођачи, између осталог, добили средства за набавку опреме за ферментацију, за пуњење боца и набавку флаша за вино.

Ресорни секретар је нагласио да овакав вид помоћи винарима много  значи, те да ће Покрајински секретаријат за пољопривреду и наредне године наставити са подршком.

Божић је још додао да је у плану расписивање конкурса за рурални туризам, којим ће такође бити подржани и произвођачи вина, ракије и пива.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести