Она је истакла да се органском исхраном смањује унос токсичних хемикалија у организам, избегавају генетски модификовани организми, смањује се количина адитива и боја и повећава количина витамина, минерала и антиоксиданата.
Биљке и животиње у органској проижводњи узгајају се природним процесима, тако да се у органском млеку и млечним производима налази 50 посто више нутритивно пожељних омега3 масних киселина.
Истраживања показују да коришћење органиских млечних производа утиче на смањење појаве екцема, астме и других болести код деце млађе од две године, објашњава професорка Пољопривреног факултета у Београду Снежана Ољача и препоручила мајкама да органско млеко укључе у исхрану свог детета.
Циљеви органске пољопривреде је одржавање хармоније у природи, чување и побољшање квалитета и здравља земљишта, воде и биљака, речено је на данашњем панелу.