Војводина суфинансира заштиту воћњака и винограда

НОВИ САД: Покрајина Војводина понудила је 85 милиона динара подстицаја за суфинансирање инвестиција у набавку опреме за заштиту од временских непогода и елемената потребних за подизање воћњака, винограда, и засада хмеља.
pokrajinska vlada, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Dnevnik.rs

На конкурсу, чији је циљ повећање површина засада под системом противградне заштите, бесповратна средства могу износити до 60 процената од прихватљивих трошкова појединачног пројекта.

Наводи се да максималан износ по једној пријави не може прећи 7,3 милиона динара.

Конкурс обухвата набавку противградне мреже, стубова и елемената за подизање мреже, као и стубова за подизање винограда и хмеља, набавка стубова и жице за ограђивање, односно система "анти-фрост"

За покрајински новац могу конкурисати физичка и правна лица до 13. марта.

Деведесет милиона динара бесповратно за опремање фарми

НОВИ САД: Покрајинска влада конкурсом је понудила укупно 90 милиона динара бесповратних средстава за опремање сточарских фарми, објављено је данас.

Циљ је повећање ефикасности, конкурентности и одрживости производње преко опремања говедарских, свињарских, овчарских, козарских, и живинарских фарми, као и набавка опреме за мужу, хлађење и складиштење млека, односно опреме за изђубравање и припреме хране.

Максималан износ бесповратних средстава по пријави не може прећи два милиона динара, а за покрајински новац могу конкурисати физичка и правна лица.

Пријаве за конкурс достављају се Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а одобрена бесповратна средства ће се исплаћивати у складу са приливом средстава у буџет АП Војводине.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести