За припрему локалних стратегија руралног развоја 17 милиона

БЕОГРАД: Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Сектор за рурални развој и Управа за аграрна плаћања потписали су уговоре са представницима партнерстава за територијални рурални развој којима су одобрени подстицаји вредности веће од 17 милиона динара.
mosorin panorama.JPG
Фото: Dnevnik.rs

Подстицаји су одобрени по основу Јавног позива за подршку програмима који се односе на припрему и спровођење локалних стратегија руралног развоја у складу са LEADER приступом.

Како се наводи у саопштењу Министарства пољопривреде, припрема и спровођење локалних стратегија руралног развоја у складу са LEADER приступом представља значајну меру руралног развоја која се бави специфичним проблемима на локалном нивоу.

Наводе да они омогућавају становништву организованом у партнерствима за територијални рурални развој да имплементирају мање локалне пројекте који су од значаја за развој и унапређење квалитета живота у руралним подручјима.

Мали пројекти могу обухватати активности као што су: организација сеоских фестивала, учествовање на сајмовима и манифестацијама, набавка материјала и опреме (компјутери, намештај и опрема за заједничке просторије, туристичке информативне табле, натписи, израда публикација и промотивног материјала, реновирање јавних објеката мањег обима...).

Наведеним Јавним позивом предвиђена је подршка за припрему Локалних стратегија руралног развоја (ЛСРР), а јавни позив за спровођење ЛСРР, односно, имплементацију малих пројеката предвиђен је за другу половину 2020. године.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести