За развој ловства и ловце у АП Војводини 31,3 милиона динара 

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас 90  уговора корисницима, који су остварили право на бесповратна средства из покрајинског буџета за развој ловства у 2021. години.
Bozic_dodela ugovora-01
Фото: Покрајинска влада

Укупна вредност инвестиције је 31,3 милиона динара, од чега је 25,5 милиона обезбедио Покрајински секретаријат за пољоприведу, водопривреду и шумарство, преко Буџетског фонда за развој ловства, док су сами корисници инвестирали 5,8 милиона динара. 

Секретар Божић је казао да су подржани пројекти ловачких удужења и корисника ловишта, као што су набавка теренских возила, спектива, опреме за ноћно осмартање и за видео-надзор. Са  два милиона динара финансиране су и активности Ловачког савеза Војводине и то истраживање реалног прираста зеца и утврђивање штете у саобраћају настале од дивљачи.  

Божић је још додао да Покрајинска влада у континуитету подстиче развој ловства, које чини битан део укупног економског развоја наше земље. Он је додао да су све сугестије и предлози ловачких удружења добродошли, како би напредни програми и конкурси у овој области били још ефикаснији.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести