Потписан Уговор о завршетку петље Батајница

БЕОГРАД: Уговор о завршетку петље Батајница, инвестиције вредне 9,6 милиона евра, потписан је данас у општини Земун, а председник те градске општине Дејан Матић каже да је њена изградња важна не само за становнике Батајнице, него и бројне инвеститоре у непосредној индустријској зони.
1
Фото: Tanjug

После потписивања уговора за тај пројекат, који обухвата изградњу саобраћајница у оквиру комплекса петље Батајница, Матић је новинарима рекао да је из разговора са представницима Коридора Србије и фирме Штрабаг добио информацију да ће радови почети за неколико дана.

"Ово је свакако велики дан за градску општину Земун, поготово за грађане Батајнице. Дочекали смо после много месеци почетак реализације капиталног пројекта у Батајници", рекао је Матић.

Нагласио је да општина Земун има стратешки положај и да се налази близу река и ауто-путева.

"Изградњом ове петље добиће не само грађани Батајнице, него и многобројни инвеститори који се налазе у непосредној индустријској зони дуж старог и новог новосадског ауто-пута", каже председник општине Земун.

Поручио је да је све оно што је неко у ранијем периоду пропустио да уради, садашња власт те грешке исправља.

"Не желимо да се сликамо и дајемо лажна обећања. Оно што смо рекли, што смо обећали првенствено грађанима Батајнице данашњим чином портписивања уговора потврђујемо да обећања и испуњавамо", нагласио је Матић.

Најавио је да ће оваквих и сличних пројеката бити још јер је, каже, циљ побољшање квалитета живота грађана, стврање услова за привлачење што више како страних, тако и домаћих инвестиција и смањење незапослености.

"Статистички подаци нам говоре да идемо у добром смеру. Заједно са Владом Србије, Градом Београдом и другим градским општинама стварамо једнаке услове за све наше грађане, што је и наша обавеза", каже Матић.

Уговор о завршетку петље Батајница потписали су в.д. директора Коридора Србије Зоран Бабић и директор огранка за грађевинске послове фирме ''''Штрабаг'''' Драган Ршумовић.

Пројекат изградње петље Батајница финансиран је из кредита Европске банке за обнову и развој, а обухвата изградњу саобраћајница, укључујући мост преко пруге, инфраструктурне инсталације, као и саобраћајну сигнализацију.

Изградња саобраћајница ће омогућити повезивање будућег интермодалног терминала Батајница са мрежом локалних градских и државних путева.

Пројектно-техничка документација којом су дефинисани радови на комплетирању петље Батајница рађена је током 2018. и 2019. године.

Пројекат обухвата саобраћајнице у оквиру комплекса петље Батајница и то део Батајничког булевара до раскрснице везног пута са Улицом краља Михаила Зетског и локалним путем, саобраћајницу првог реда од раскрснице са Батајничким булеваром до раскрснице са приступом за интермодални терминал, укључујући и завршетак започетог моста преко пруге и паралелног моста ''''близанца'''', локални пут 1 и локални пут 3.

На е-порталу ЕБРД је 23. децембра 2019. године обављено електронско отварање понуда за избор извођача радова за завршетак изградње петље Батајница.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести