Потписан уговор за аутопут Рума-Шабац и брзу саобраћајницу до Лознице

БЕОГРАД: Комерцијални уговор за изградњу ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице Шабац - Лозница потписали су данас министарка грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и извршни директор компаније "Азвирт" Кемил Алиев.
1
Фото: Танјуг/ Раде Прелић

Потписивању уговора са компанијом из Азербејџана присуствовао је председник Србије Александар Вучић.

Укупна дужина ове саобраћајнице је 77 километара, а процењена вредност реализације овог пројекта је 467,5 милиона евра.

Изградња ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобрацајнице Шабац-Лозница један је од приоритетних пројеката у друмском транспорту, с обзиром да је реч о пројекту који је важан за развој и повезивање Срема, Мачве и западне Србије и Војводине, али и овог дела Србије са регионом, пре свега са БиХ.

Траса будућег државног пута I-B реда је утврђена на основу генералног пројекта, плана подручја посебне намене и усаглашавања са представницима локалне самоуправе.


Вучић: Аутопут Рума-Шабац за три године
 

Ауто-пут Рума-Шабац, заједно са великим и модерним мостом преко Саве ка Шапцу, биће завршен за три године, изјавио је данас председник Александар Вучић након потписивања уговора за изградњу те деонице са представницима компаније Азвирт.

Вучић је на конференцији за новинаре рекао да ће брза саобраћајница на деоници Шабац-Лозница бити завршена пре краја 2023. године.

"Радимо огроман посао, желимо да људи у том крају остану на својим огњиштима, то ће значити живот за цело Подриње и донеће нове инвестиције у тај део земље и много већи број туриста", рекао је Вучић.


Након завршетка јавног увида у нацрт плана детаљне регулације, према речима надлежних, траса саобраћајнице ће бити коначно утврђена.

Пројекат је подељен на три деонице: Деоница 1 ауто-пут Рума - Шабац дужине 21,14 километара, Деоница 2 мост преко реке Саве дужине 1.327,5 метара и Деоница 3 брза саобраћајница Шабац - Лозница дужине 54,58 километара.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести