Производња у немачком "ГПК"-у у Зрењанину креће до краја године

ЗРЕЊАНИН: Немачка компанија ГПК приводи крају изградњу производних погона у зрењанинској индустријској зони "Југоисток", а производња ће стартовати до краја године, наводи се на сајту Града Зрењанина.
1
Фото: зрењанин.рс

Како се додаје, то је једна од седам иностраних и домаћих компанија које тренутно граде погоне у овој зони и најављују отварање нових радних места.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, са сарадницима, обишао је радове и разговарао са власником фабрике ГПК Клаусом Паулом.

Компанија иначе послује у склопу "ЕКХ групе" из Берлина, а у Зрењанину ће производити точкове за контејнере и канте за изношење смећа.

Вредност инвестиције, са опремом, у првој фази износи три милиона евра, а у плану је да у почетку буде запослено до 20 радника.

Власник фирме Клаус Паул казао је данас да је у плану и ширење производње.

"Почетком новембра прошле године поставили смо камен темељац, а изградња објекта је скоро готова. Цела Европа и цео свет су имали проблема са пандемијом коронавируса, али наш посао се, упркос томе, одвија по плану", рекао је Паул, наводи се на сајту Града.

Он је најавио да ће вероватно у септембру у производне погоне бити инсталиране прве машине, а да ће производња стартовати до краја године.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести