Радници Гоше замрзли штрајк глађу, приближени ставови

СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА: Радници Гоше замрзли су штрајк глађу до уторка, када се настављају преговори пред Миритељем Агенције за мирно решавање радних спорова. 
Tanjug Gosa FOTO TANJUG DRAGAN KUJUNDZIC.jpg
Фото: Танјуг (Драган Кујунџић)

Четворица радника који су штрајк глађу започели у понедељак, данас су одлучили да га прекину, што је резултат ангажовања управо миритеља из Републичке агенције, пред којом је, иначе, у току поступак преговора између управе и запослених у фабрици.

Након данашњих преговора, приближени су ставови штрајкачког одбора и управе, мада се генерални штрајк запослених наставља и то, како су рекли за Тањуг, до коначног решења спора.

Преговори пред миритељем из Агенције се настављају у уторак, а паралелно ће се одвијати и преговори са Министарством привреде у вези с другим питањима која су спорна за раднике Гоше. 

На данашњем састанку рађено је на усаглашавању текста Препоруке о начину решавања овог колективног радног спора, а који ће бити основа за закључење Споразума о решењу спора.

Радници Гоше су већ готово четири месеца у штрајку због неисплаћених зарада, а траже и уплату пореза и доприноса, и повезивање стажа.

Представници послодавца и штрајкачки одбор обратили су се Агенцији заједно, подношењем заједничког Предлога за покретање поступка мирног решавања радног спора који је у току.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести