Раст инфекција корона вирусом гура цене нафте низбрдо

ЛОНДОН: Цене нафте су пале данас због раста броја заражених корона вирусом у многим земљама света, иако инвеститори гаје опрезан оптимизам у погледу потенцијалног проналаска вакцине за Ковид-19 и текући разговора о фонду Европске уније за економски опоравак.
nafta
Фото: Freeimages, ilustracija
Северноморска нафта “брент” пала је за 32 цента или 0,7 посто, на 42,82 долара по барелу на трговању у 13,39 часова по средн јоевропском времену, док је америчка WТИ нафта ослабила 29 центи, на 40,30 долара за барел, преноси Ројтерс.
 
У свету је инфицирано више од 14,5 милиона људи новим корона вирусом, а више од 604.000 је умрло од вируса Ковид-19, наводи британска агенција.
 
Клизање цена “црног злата” донекле су ублажиле вести да су немачка био-тек компанија БиоНТећ и амерички произвођач лекова Фајзер изнели додатне чињенице да су њихове експерименталне вакцине за Ковид-19 безбедне и да су резултитрале стварањем имунитета код пацијената.
 
Инвеститори такође прате ток самита ЕУ како би препознали сигнале који ће утицати на кретање цена на тржишту, при чему лидери показују прве знаке компромиса око подељених ставова у вези са предлогом фонда за опоравак од 750 милијарди евра (858,3 милијарди долара) за оживљавање њихових економија.
EUR/RSD 117.1484
Најновије вести