РЕКОРД НА ПУТЕВИМА СРБИЈЕ За девет месеcи 37,5 милиона возила

БЕОГРАД: Министарка саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да је ове године оборен рекорд по броју аутомобила на нашим аутопутевима, јер их је од 1. јануара до 1. септембра било 37.551.150, што је 1,2 милиона више него у истом периоду прошле године.
koridor 10, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Она је у писној изјави истакла да је то још један доказ колико је влада била у праву што је инсистирала на што већем улагању у саобраћајну инфраструктуру.

Михајловићева истиче да се, према проценама, очекује да до краја године аутопутевима кроз Србију прође око 60 милиона возила, што би било 20 милиона више него 2014. годинуе.

Потпредседница владе истиче да је на овогодишње повећање промета највише допринело завршетак ауто-пута кроз Грделичку клисуру и пуштање у саобраћај ауто-пута од Обреновца до Прељине, односно Чачка.

Ови резултати нас обавезују да морамо и даље да градимо аутопутеве, али и да улажемо у њихово одржавање, како бисмо сачували безбедност путника, казала је Михајловићева, додавши да већи приходи од путарина омогућавају нова улагања у аутопутеве.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести