Републичка дирекција откупљује меркантилни кукуруз

БЕОГРАД: Републичка дирекција за робне резерве Србије откупиће највише 12.072.000 килограма меркантилног кукуруза овогодишњег рода по цени од 17,50 динара по килограму, са ПДВ-ом.
kukuruz
Фото: Dnevnik.rs

Како је данас саопштила Продуктна берза Нови Сад, која је посредник у откупу, кукуруз ће Дирекцији моћи да продају пољоприврдна газдинства, земљорадничке задруге и овлашћени складиштари Дирекције.

Минимална колицина која се купује од једног регистрованог пољопривредног газдинства је 10 тона, а максимална 100 тона, од земљорадничке задруге минималан откуп је 100 тона а максималан 1.000 тона, док се од овлашценог складиштара највише може откупити 1.000 тона.

Меркантилни кукуруз мора бити домаћег порекла, природно или вештацки сув, у зрну, здрав и зрео, без знакова плесни и без страног мириса и укуса, незаражен биљним болестима и штетоцинама.

Закључивање уговора о купопродаји обавиће се на основу списка регистрованих пољопривредних породичних газдинстава, земљорадничких задруга и овлашћених складиштара Републичке дирекције за робне резерве, достављеног од Продуктне берзе у Новом Саду, истиче се на сајту дирекције.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести