Ружић: Новим законима до бољих услуга за грађане

БЕОГРАД: Нови закони о запосленима у јавним службама и о платама у јавном сектору који су у припреми треба да допринесу бољем квалитету услуга које држава пружа грађанима и привреди, изјавио је данас министар државне управе и локалне сампуправе Бранко Ружић.
branko ruzic1, tanjug video
Фото: Tanjug (Video)

Поводом актуелне јавне расправе о нацртима закона који уређују систем запошљавања у јавним службама Ружић је истакао да ће они омогућити праведност, транспарентност, бољу организацију и финансијско управљање јавним службама, саопштило је ресорно министарство које је припремило те нацрте.

Ружић је истакао да је циљ да се направе добри темељи за ефикасну јавну управу, омогући одабир набољих кадрова, осигура непристрасност и политичка неутралност у обављању послова, омогући боља организација јавних служби и успостави систем мерења учинака и награђивања у складу са њима.

У саопштењу се додаје да је министар нагласио да су реформе радних односа и плата у јавним службама нужне, не само због процеса европских интеграција, већ зато што уређење ове области има дубоке, позитивне последице на наше друштво.

"Уређење система и вредновање рада у здравству, просвети, социјалној заштити и другим јавним службама и квалитет услуга које јавне службе пружају грађанима, треба да постане огледало уређења и ефикасности државе. Нама је циљ да и грађани, којима услуге пружамо, и запослени, који ове услуге грађанима пружају буду задовољни. Зато градимо систем који ће то омогућити", рекао је Ружић, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести