СББ изненађен покретањем поступка због повећања цене

БЕОГРАД: Компанија СББ је саопштила данас да је више пута детаљно упознала Комисију за заштиту конкуренције са структуром трошкова и да је изненађена покретањем поступка за испитивање оправданости подизања цене основног пакета, напоменувши да је РАТЕЛ, као надлежно тело за телекомуникације, укинуо контролу цена. 
sbb
Фото: Dnevnik.rs

"СББ је у више наврата комуницирао са Комисијом детаљно појашњавајући структуру трошкова. Изненађени смо и да је након тако детаљног образложења дошло до покретања поступка, нарочито имајући у виду да је РАТЕЛ, као надлежно тело за телекомуникације, констатовало да је тржиште врло конкурентно и укинуло је контролу цена", наводи се у саопштењу компаније. 

Недавно је и сама Комисија за заштиту конкуренције, како се додаје, одлучила да је тржиште конкурентно и да нема сметњи да СББ преузме ИКОМ.

"Јасно је да расту трошкови ТВ садржаја и код нас и на светском нивоу као последица раста цена права преноса. СББ има и континуирана улагања и само је у протеклих годину дана инвестирано 45 милиона евра у инфраструктуру и опрему. Са свим тим повећањима трошкова тржиште је и даље изразито конкурентно и ми смо и даље међу јефтинијим операторима", напомињу из СББ-а.

Додају да све раде у складу с домаћим и међународним прописима и праксом, да дуги низ година интензивно сарађују с Комисијом за заштиту конкуренције и да имају редовну комуникацију са њима. 

"Наше поступање је и потпуно у складу са решењем Комисије о концентрацији ИКОМ-а, чије одредбе испуњавамо. Наши правници из земље и иностранства детаљно проучавају овај предмет, како бисмо користећи сва законски расположива средства што пре дошли до решења и доказали да смо у праву", наводи се у саопштењу СББ-а.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести