Српски стартап Солагро у 15 најбољих међу 300 европских 

БЕОГРАД: Српски стартап Солагро ушао је са својом иновативном пресом за рециклажу у 15 најбољих стартапова од укупно 300 европских тимова који су се пријавили на престижно Пауер ап! такмичење из области чисте технологије и енергетске ефикасности, у организацији европске компаније Иноенерџи. 
1
Фото: Tanjug

На финалу одржаном у Прагу, пред преко 200 представника индустрије и инвестиционих фондова, Солагров тим у саставу Немања Јанић, Марко Каличанин и Ђорђе Ђорђевић, заинтересовао је инвеститоре из Грчке, Мађарске и Бугарске, са којима ће наставити даље преговоре око пласирања производа на тржиште ЕУ. 

Како се наводи у саопштењу европске компаније ИнноЕнергy, ово је велики успех за Србију, једину земљу изван Европске Уније која је имала представника на Пауерап!-у.

Солагрова паметна преса је машина за пресовање лименки комуницира са корисницима, објашњавајући им како да рециклирају, а након завршетка процеса поклања кориснику одређени код који треба унети у мобилну апликацију "Солагро - будућност рециклаже", која га конвертује у поене. Када сакупи довољно поена, корисник осваја неку од вредних награда које обезбеђују Солагрови партнери, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести