Српски стартапи у спорту пред светским инвеститорима

БЕОГРАД: Завршница првог Колосеум Спортс Тех Србија програма биће одржана 30. октобра у Научно-технолошком парку у Београду.
1
Фото: Tanjug

Колосеум Спортс Тех је први програм подршке намењен домаћим стартапима који развијају иновације у области спорта.

Стручни жири састављен од врхунских међународних инвеститора и предузетника одлучиће ко ће међу тимовима Колосеум Буткампа , који су у претходних пет месеци вредно радили на развоју својих иновација, освојити студијско путовање у Израел, где ће добити могућност да даље развија своју идеју.

Гери Стјуарт, успешан предузетник, директор једног од највећих светских корпоративних акцелератора који улаже до 50.000 долара у стартапе у раној фази развоја, том приликом ће одржати предавање о томе како да стартапи привуку инвестиције, наводи се у заједничком саопштењу Научно-технолошког парка и програма Колосеум.

Рон Малхотра, партнер у "СпортсТех" предочиће зашто је сада право време за започињање бизниса у области спортских технологија и дати увид у овај растући екосистем, док ће Бранко Кокир, некадашњи репрезентативац Србије у рукомету, испричати свој пут од успесног спортисте до бизнис лидера.

У Београд стижу и Офир Франк, серијски предузетник, као и Игор Беслин, главни аналитичар у бечком фонду.

Вредност спорт-тех индустрије у 2018. години процењена је на 8,9 милијарди долара са пројекцијама да ће се у наредних пет година утростручити.

Подршком развоју иновација и стартап екосистема у овој области Србија има шансу да се, осим као успеддна спортска нација, позиционира и као један од лидера у развоју и примени спортских технолошких решења глобално, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести