Телеком близу договора са светским телекомуникационим гигантом

БЕОГРАД: Генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић изјавио је данас да су поједине јаке светске телекомуникационе компаније заинтересоване за сарадњу с Телекомом, који је близу договора и најавио потписивање уговора о партнерству са једним од најјачих телекомуникационих играча.
telekom
Фото: Ilustracija
Телеком близу договора са јаким телекомуникационим играчем
 
Лучић је гостујући у Уранку на ТВ К1 казао да не може још да "открије карте" и саопшти о којој компанији је реч.
 
"Мислим да смо близу договора, да не откривам све карте, са баш једним од најјачих телекомуникационих партнера. При крају је потписивање уговора", рекао је Лучић.
 
На питање ко је све заинтересован за сарадњу са Телекомом и шта то значи, Лучић је рекао да Телеком контактирају поједине велике светске компаније, као што су Телефоника и Водафон.
 
"Пробају кроз стварање партнерстава са нама, јер нас препознају као лидере у реигону, да деле са нама идеје, сервисе и буду наши партнери, који би узимали од нас одрерђени број сервиса и давали нама одређени број сервиса", навео је Лучић.
 
То ће, додаје, значити да ће Телеком моћи да се прошири преко тих партнера на земље у којима они пружају свој сервис.
 
"Ми тражимо партнере у јаким телекомуникационим фирмама које би нам помогле да се проширимо у земље ЕУ, Америке и Канаде, како би тај део дијаспоре и тржишта узели за нас", истакао је Лучић.
 
Када је реч о томе шта подразумева пројекат Телекома за дијаспору у Аустрији, Немачку, Швајцарску, Америку и Канаду, Лучић каже да је план тог предузећа да и тамо буде мобилни оператор, као и овде.
 
"Али, овде имамо нашу мрежу, а у овим земљама изнајмљујемо мрежу других оператера. Желимо да будемо мобилни оператор и интернет провајдер, као и да понуидимо тв услуге, пре свега, корисницима наше дијаспоре. Ипак, када дођете, на пример, на тржиште Немачке, нико вас не спрецава да одете и на други део тржишта. То може вишеструко да повећа приход и снагу наше компаније", истакао је Лучић.
 
Коментаришући то што је постао члан Форбсовог пословног савета, Лучић је казао да је реч о бизнис социјалној мрежи која окупља успешне директоре и власнике компанија сисром света.
 
"У питању је више хиљада људи, ја сам први из региона у том савету", навео је челник Телекома Србија додајући да ће чланство у том телу бити добра прилика за пословне контакте и могућности за Телеком.
 
Телеком, додаје, има велике планове за пословно ширење у Европи и Америци, због српске дијаспоре, кроз извоз софтвера који ће се правити у оквиру Фонда за финансирање стартап идеје, али и кроз извоз серија.
 
Нагласио је да је његово учешће у Форбсовом пословном савету добра прилика за Телеком да створу нове пословне могућности и промовише Србију.
 
"У овај бизнис савет се улази само само са позивом. Они не образложу разлоге, али претходно траже одређене референце. После провере сам примљен и могу да помогнем мојој фирми и земљи. Имаћу могућност писања чланака за Форбс", навео је Лучић.
 
Такође, каже да је будућност свих телекомуникационих компанија у интернерту, јер ће се све више тражити брз и квалитетан интернет.
 
На питање да ли Телеком планира да преузме још неког мањег кабловског оперетера, Лучић је рекао:
 
"Ми смо до сада аквизирали и спојили 19 кабловских оператера, тако да ћемо наставити, то је нормално на тржишту, да се мали играчи споје са великим. То је тренд и у свету".
EUR/RSD 117.1484
Најновије вести