Туристичка организација Војводине отвара први инфо центар

НОВИ САД: Туристичка организација Војводине отвориће први савремени туристички инфо-центар у Покрајини, 21. јануара, а ту ће на једном месту посетиоци моћи да нађу информације о свим атракцијама, локалитетима и знаменитостима који се у Покрајини могу обићи и то у свих 45 градова и општина Војводине. 
1
Фото: Youtube Printscreen

Изградњу инфо-центра који се простире на 118 квадратних метара, финансирала је Влада АП Војводине, док је Министарство трговине, туризма и телекомуникација издвојило средства за његово опремање. 

Реч је о пројекту вредном 16 милиона динара. Њиме се, према оцени организатора, прави значајан развојни искорак у контексту туризма, једне од најбрже растуће привредне гране у Србији.

Споменици културног наслеђа, мултукултуралност, археолошка налазишта, дворци, тврђаве, разноврсна природна богатства и специјални резервати природе, јединствени вински путеви - све то биће представљено путем штампаних материјала - брошура, флајера, промо-филмова, до којих ће посетиоци моћи да дођу у инфо-центру, као и путем мобилне апликације. Посетиоци ће моћи да набаве неке од аутохтоних војвођанских врста вина као и аутентичне сувенире који ће се продавати у сувенирници инфо-центра. 

Аутентичност овог простора додатно ће представљати и нови дигитални водич кроз туризам Војводине, креиран и представљен недавно, у сарадњи са Природно-математичким Универзитетом у Новом Саду, који је заправо унапређена база података и видео материјала који на мултимедијалан и атрактиван начин приказују богату туристичку понуду.

Како је, 2018. година за туризам у нашој земљи била рекордна и по броју ноћења и боравку страних и домаћих туриста, између осталог захваљујући и туристичким резултатима Покрајине и града Новог Сада, отварање центра имаће велики утицај на даље унапређење туризма и самим тим на повећање броја посетилаца како из региона, тако и из Европе и целог света. 

Објекат ће поред туристичких, имати велики значај у презентацији културних и привредних дешавања и ново место окупљања у Новом Саду. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести