У Грделичкој клисури асфалтирано 20 км аутопута

ВЛАДИЧИН ХАН: У Грделичкој клисури је од укупно 26 км трасе Коридора 10 асфалтирано више од 20 км аутопута, а потпредседница владе и министарка грађевине Зорана Михајловић је вечерас најавила да ће цео Коридор 10 бити завршен у септембру или октобру.
1
Фото: Tanjug

Опремање тунела на јужном краку Коридора 10 биће завршено најкасније до децембра, рекла је Михајловић, која је заједно са в.д. директора Коридора Србије Зораном Бабићем обишла радове на изградњи аутопута на Коридору 10 кроз Грделичку клисуру, на деоници Царичина долина-Владичин Хан у дужини од 14,3 километара.

Аутопут кроз Грделичку клисуру биће пуштен у саобраћај у целом потезу, када све буде готово.

Михајловић је рекла да ће после толико времена бити завршен Коридор 10 и да се назире крај радова, пошто је са Бабићем прошла кроз скоро целу Грделичку клисуру возилом.

Михајловић је заједно са Бабићем обишла радове у тунелу Манајле, као и нови мост Врла, на делу трасе од тунела Манајле до Владичиног Хана.

Бабић је рекао да се на појединим местима у Грделичкој клисури ради и 24 сати дневно и да је од укупно 26,3 км аутопута асфалтирано више од 20 км.

Додао је да су постављена два слоја асфалта, као и хабајући слој, као и да се убрзано ради и на тунелима који су већим делом готови.

У четвртак средства за почетак градње јефтиних станова
 

Потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић је изјавила вечерас да би влада у четвртак требало из буџетске резерве да издвоји новац за почетак градње јефтиних станова за снаге безбедности, као и да ће радови почети најкасније до краја августа.

Изградња би прво требало да почне у Врању и Нишу.

Михајловић је рекла новинарима да је данас одржана седница владине Комисије за градњу јефтиних стнова и да је донета одлука да се формира Комисија за јавне набавке како би се убрзао избор извођача радова.

Подсетила је да је влада раније донела одлуку да Министарство грађевине буде инвеститор на том пројекту и да би у четвртак на седници владе требало да буду издвојена средства за почетак радова.

Михајловић је рекла да ће се прво градити јефтини станови у Врању и Нишу, као и да је Сремска Митровица придодата градовима у којима ће се градити станови у првој фази.

Она је подсетила да ће се у првој фази градити најпре 1.578 станова, а укупно 5.203 стана до 2020. године.

Најављено је да ће се у првој фази градити станови и у Београду, Новом Саду, Краљеву и Крагујевцу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести