У припреми нови закони за лакше запошљавање

КОПАОНИК: У припреми су нови закони који ће олакшавати запошљавање и пријаву запослених, поједноставити процедуре и побољшали расподелу средстава за социјална давања, изјавио је министар рада.

Зоран Ђорђевић је данас на Копаоник бизнис форуму изјавио да се ради на припреми закона о привременом раду, раду на сезонским пословима, упућивању запослених на привремени рад у иностранство, закону о социјалном предузетништву и закону о социјалним картама чије усвајање ће олакшати посао администрације и учинити је ефикаснијом.

Говорећи о социјалним картама, он је рекао да Србија жели да примени дански модел који је најуређенији, додајући да држава треба да аутоматски препозна коме је потребна помоћ.

Он је рекао да његово министарство ради на изради централне базе података свих који добијају помоћ јер су се до сада те податке имале локалне самоуправе.

Министарство је утврдило да је локалним институцијама које исплаћују социјалну помоћ до сада месечно исплаћивано 100 милиона динара више него што је било потребно, односно више него што су примаоци помоћи имали право.

Упитан о могућности исплата социјалне помоћи и других давања само електронским путем, Ђорђевић је рекао да би то олакшало борбу против сиве економије јер би се токови новца тако лакше надгледали.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести