У Зрењанину отворена фабрика Есекс

ЗРЕЊАНИН: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас на отварању фабрике "Есекс" (ЛС група) у Зрењанину да су је то догађај од изузетног значаја и за Зрењанин и за целу Србију и поручио да су јужнокорејски инвеститори добродошли.
1
Фото: Танјуг/ Тања Валић

"Пре само 6 месеци овде је била само ливада и људи су нас са чуђењем гледали када смо говорили да ћемо овде до краја године отворити фабрику која ће запослити 160 људи. Они ће допринети Србији извозом производа у вредности од 132 милиона евра. То је од огромног значаја за нашу земљу и за Зрењанин", поручио је Вучић.

Додао је да је срећан што многе јужнокорејске компаније размишљају о доласку у Србију.

"Њих не можете тек тако да привучете, треба да имате добре услове за привређивање, добре владине услуге, услуге самоуправа, добру радну снагу. Долазак јужнокорејских инвестирора указује на нову фазу - долазак фабрика са високо технолошким развојем, и да ћемо привлачити земље које нисмо до сада. Кореја постаје азијски и светски еконномски тигар", рекао је он, поручивши ЛС групи да у Србији , било где, отворе и друге фабрике.


Најмање незапослених у историји

Вучић је изјавио да је у трећем кварталу ове године највиша стопа запослености у својој историји, односно најмања стопа незапослености у историји.

"И нека смо само малим делом томе допринели, тиме можемо да се поносимо", рекао је Вучић .
Он је поручио да нас то обавезује да чувамо мир и стабилност, да се боримо за економски напредак наше земље, а то можемо уз подршку пријатеља инвеститора и уз марљив рад наших радника.


"Добродошли сте. Издвојили смо за ову инвестицују милијарду и 620 милона евра а укупна инвестиција је преко 30 милоан евра. Желимо да запослимо још више Србију, да људи имају будућност и да размисљају о будућности своје деце", навео је он и додао да је просечна плата нето у овој фабрици 90.000 динара, што је драматично изнад републичког просека.

"Желим још више оваквих фабрика и још оваквих успеха", закључио је Вучић.

„Ово је велика инвестиција и ово је велики дан за Зрењанин. Извоз из ове компаније ће износити 150 милиона евра, плате ће бити изнад просека и то нам говори да је долазак компаније „Есекс" велики подухват за Зрењанин, Војводину и целу Србију", рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Он је истакао да ће Покрајинска влада, заједно са Владом Србије и локалним самоуправама, наставити да инвестира у изградњу и опремање пословних зона како би се створили најбољи услови за долазак страних инвеститора.

Фото: Танјуг/ Тања Валић

„Буџет Покрајинске владе за 2019. годину биће развојни. Више од 35 одсто средстава намењено је управо изградњи индустријских зона, инфраструктуре и комуналном опремању, и заједно са Владом Србије наставићемо и у наредној години да градимо Србију", казао је председник Мировић.

Захваливши се компанији "Есекс", градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић рекао је да је тај град постао добро место за улагање, а да у прилог томе иде податак да је прошле године отворено 3.000 нових радних места, а ове године 1.600.

Р. Д.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести