Вулин: Доприноси у ПИО фонд значајно повећани

У прва три месеца ове године доприноси у ПИО фонду су повећани за осам одсто у односу на исти период прошле године, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

"Ниво доприноса у ПИО фонду се значајно повећао. У ова три месеца ове године за 8 одсто у односу на три месеца прошле године, а рачунајте да су плате у јавном сектору смањене, па самим тим и укупна сума доприноса која се издваја. Самим тим је и пао проценат обавезних дотација државе са 45 одсто на 40 одсто у ПИО фонд", рекао је Вулин у Скупштини  Србије, где се расправља о лекс специјалису за пројекат "Београд на води".

Вулин је посланицима саопштио и да је Инспекција рада прошлог месеца извршила 3.295 прегледа и да је пронашла 864 непријављена радника, а да је 395 радника пријављено одмах на основу решења.

"Увидом у Централни регистар обавезног социјалног осигурања у две области које смо посебно третирали у прошлом месецу, а то су коцкарнице и пекаре, запослено је, односно пријављено 1.400 људи у коцкарницама и 800 људи у пекарама. То је борба против сиве економије", поручио је министар.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести