За аутобуске превознике више од 2,6 милијарди динара

БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић представио је данас аутобуским превозницима план субвенција за наредних шест месеци и поручио да је влада успела да издвоји значајна средства за тај сектор - више од 2,6 милијарди динара.
autobus
Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)
Момировић је, после састанка са представницима аутобуских превозника, рекао за Тањуг да ће субвенције по сваком аутобусу бити 600 евра месечцно у наредних шест месеци, уз два услова, а то су да поседују лиценце и послују по закону и да не отпусте више од 10 одсто радника.
 
"Упркос великим економским проблемима у којима се цео свет налази узрокован пандемијом корона вируса, успели смо да обезбедимо субвенције за аутобуске превознике које уопште нису мале", рекао је Момировић.
 
Нагласио је да се ова привредна грана налази у најтежим околностима до сад, као и да они држе не само линијски него и локални саобраћај.
 
"Они обезбеђују да људи иду на посао... Ми смо као влада одвојили средства да им помогнемо да ове тешке околности превазиђу и уверен сам да ће ова помоћ бити довољна у наредном периоду, да ћемо заједно прегурати ову ситуацију и вратити се пословању какво је било у нормалним околностима", навео је Момировић.
 
Захвалио је превозницима што су сачували своје запослене и возни парк, и поручио да ће се заједнички ићи напред у овом тешком времену.
 
Састанку је, поред представника аутобуских превозника, присуствовала и секретар Удружења за саобраћај ПКС Милица Дубљевић, која каже да је у питању секторска мера за стратешки део привреде.
 
"Мере су донете након иницијативе која је покренута испред Одбора гупације за превоз путника при ПКС", рекла је Дубљевић и захвалила ресорном министарству, Министарству финансија и влади на доношењу мере.
EUR/RSD 117.1643
Најновије вести