За четири године од Дипоса у буџет 390 милиона динара

БЕОГРАД: У протекле четири године, предузеће за изнајмљивање државних непокретности "Дипос" уплатило је у буџет Србије 390 милиона динара, а проценат наплате у првом кварталу ове године повећан је на 94 одсто. 

Директор "Дипоса" Ðоко Кривокапић подсећа да је наплата од изнајмљивања некретанина пре четири године износила око 50 процената. 

"Око 420 државних вила и станова користили су људи различитих структура. Међу њима је било и сумњивог света, чак и професионалних превараната, који су по десет година користили виле на Дедињу, а да нису платили ни динар закупа. Да ствар буде још гора, нису плаћали ни воду, струју, рачуне Инфостана", каже Кривокапић за "Новости". 

Објашњава да је пре четири године направљен пресек у дотадашњем начину вођења "Дипоса". 

"Направили смо пресек и започели рашчишћавање уговора. Позвали дужнике да измире своје обавезе, а ко није хтео, започели смо утужења са правницима и адвокатима. Да ли због тога што су били навикнути на претходне руководиоце, неки су покушали разним врстама притиска да изврдају, било је и непријатних порука. Али нису успели", каже Кривокапић. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести