Због немачке компаније поскупеле некретнине у Панчеву

БЕОГРАД: Немачка компанија "ЗФ", која је у северној индустријској зони у Панчеву отворила фабрику за производњу делова за аутомобиле, бродове и железницу, "оживела" је пословну климу, па су повећане и цене најма станова и квадрата у том граду, пишу "Новости". 
1
Фото: Youtube Printscreen

У компанији "ЗФ" запошљавају се многи млади Панчевци, али и људи из целе Србје.

Компанија "ЗФ" најавила је да ће у почетку запослити око 300 људи, а тај број је већ достигнут, наводи лист и додаје да се радници и даље траже и то највише на популарним и специјализованим пословима, од инжењера до магационера.

Иако се на друштвеним мрежама води права кампања против "ЗФ", у којој се Немци оптужују да нуде плате од 30.000 динара, читалац "Новости" каже да се договорио о плати од 53.000 динара и да је од марта ишао на обуку у иностранство, што му је додатно плаћено.

Потражња за становима је због свега тога велика па је мало скочила и цена квадрата у Панчеву.

Када је реч о издавању станова, цене се крећу од 120 до 150 евра месечно, у зависности од тога да ли је намештен или не и где се налази. 

"Цена квадрата у Панчеву креће се од 500 до 1.000 евра, тако да двособан стан може да се нађе и за 30.000 евра", рекли су за "Новости" у агенцији за некретнине "Олимп".

У изградњу фабрике у првој фази уложено је више од 100 милиона евра, а немачка компанија је најавила додатна улагања и запошљавање и више од 1.000 радника.

Радови на изградњи нове фабрике у Панчеву почели су у јуну 2018. године, а прва фаза изградње која је сада већ у функцији покрива површину од 25.000 квадратних метара. Компанија, такође, прави научноистраживачки центар у згради од 5.000 квадратних метара.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести