Жежељ позвао Шолака да заједно гостују на РТС

БЕОГРАД: Власник и директора фирме Вајерлес медија Игор Жежељ позива сувласника Јунајтед групе Драгана Шолака да ипак прихвати позив да са њим суоче у емисији Око на РТС размени ставове на тему развоја медија и медијских садржаја у Србији и региону.
Igor Žeželj Foto: Youtube/peintscreen
Фото: Youtube Printscreen

Жежељ сматра да би грађанима значило да појасние улоге власника и председника компанија, које су уједно и власници медија и заузимају значајно место на тржишту медијске продукције.Истиче да мисли и да су дужни да одговоре на питања своје повезаности са домаћом и страном политиком, утицаја својих бизниса на медије и политику.

Према његовим речима, дужни су и да утврде да ли је држава неком од њих помогла у развоју и да покушају то да квантификујемо, да се одреде према монополском положају, да прокоментаришу медијску регулативу и права страних и домаћих медија и да одговоре на сва друга питања која би Шолаку или домаћинима на РТС била интересантна.

Жежељ је изразио наду да Шолак на ове теме нема шта да крије и да може да дговори на сва питања и потпитања.

"Искористио бих ову прилику да Вас замолим да Вашем пословном пријатељу, а иначе политичару Драгану Ђиласу, јавите да прљава кампања коју спроводи, највише уз помоћ ваших медија Н1, НоваС и Директно.рс против наше компаније Wireless Media и мене лично, неће резултирати тиме да се умешам у уређивачку политику Курира тражећи да се даље не баве откривањем и објављивањем истине о њему, Вама и вашим привредним и осталим друштвима", поручио је Жежељ Шолаку.

Подсетио је да Wireless Media сарађује са Шолаковом Унитед Гроуп на пољу дигиталног присуства још од јуна 2014. године и да се велики део интернет портала Шолакове фирме покретао или и даље покреће путем дигиталних платформи Wireless Media.

То су, како је навео, од медија Н1 и Спорт Клуб, а од Шолакових компанија СББ, Телемах Словенија, Телемах БиХ, Телемах ЦГ, Тотал ТВ, НетТВ Плус и United Cloud.

Жежељ додаје да, поред технолошке платформе, United Group користи и консалтинг и креативне сервисе његове компаније, која и даље пружамо обимну техничку и оперативну подршку Шолаковој фирми.

"Искрено верујем да смо допринели вашем дигиталном развоју, јер истовремено желим да Вам се захвалим и да Вас обавестим да су стабилни приходи од United Group у последњих 6 година веома допринели нашем развоју, а који смо остварили куповином и интеграцијом неколико компанија укључујући и Adria Media Group, у оквиру које послује најутицајнији медиј на Балкану Курир", наводи Жежељ.

Истиче да Wireless Media систем на чијем је челу сада запошљава скоро 1.000 људи у Србији и региону и да ту раде доказани менаџери са великим ауторитетом на тржишту, ИТ инжињери, програмери, дизајнери, пројект менаџери, бизнис консултанти, новинари, уредници, маркетинг стручњаци, продуценти, камермани, монтажери, реализатори, режисери, продајни саветници и многи други.

Наводи да о квалитету Wирелеш Медиа највише говори више од 1.000 пословних партнера, клијената и оглашивача и додаје да скоро да и нема компаније у Србији и региону која не сарађује са том компанијом.

"Наша сарадња са Телекомом Србија, вашим главним конкурентом на пољу интернет и ТВ дистрибуције, са којим скоро да имате успостављен дуопол у Србији па и у региону, је стратешког типа, баш као што је то у једном тренутку била са United Group. Сарадња траје од 2004. године и додатно се проширила на пољу развоја мултимедијалних садржаја, било да су у облику ТВ канала, ТВ серија, ТВ емисија, спортских преноса уживо или дигиталних формата", истиче Жежељ.

Он у писму изражава уверење да Шолаков тим, "који је са нама радио, зна колико ми можемо и колико ћемо да допринесемо њиховом позиционирању на тржишту, а и колике су цене таквих производа и услуга".

"Надам се да ћете прихватити позив РТС-а и да ћемо имати прилику да се испричамо пред грађанима Србије", закључио је Жежељ.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести