Жиг Чуваркуће за 81 производ

БЕОГРАД: Право на жиг Чуваркућа, Савет за одлучивање о праву коришћења колективног жига, потврдио је за 81 производ текстилне, прехрамбене индустрије као и за прве производе српске грађевинске и хемијске индустрије, саопштено је из Привредне коморе Србије.
1

За жиг Чуваркућа први пут су конкурисали производи хемијске и индустрије грађевинског материјала, а право на жиг освојили су блокови и цреп фирми АД Полет и Винербергер.

Ово право је потврђено и за 17 производа компаније Текстил три производа Делеза створена у сарадњи са локалним произвођачима, за по један производ Рубина, Подрума Лукић и ПИК Бечеја, за осам производа Сунока, седам компаније Вртлари, три производа фирме Хоф, шест Хајнекена Србија, три Деликоса и 20 Полет-керамике.

Секретар Удружења за грађевинску индустрију Привредне коморе Србије Ивана Вулетић каже да је важно што су прве чуваркуће овог сектора производи реномираних компанија, са дугом традицијом на домаћем тржишту, чије пословање је додатно унапређено и страним инвестицијама.

Она је позвала и остале фирме грађевинског сектора да се пријаве, јер ће, како је истакла, жиг Чуваркућа бити додатна потврда квалитета производа, како за индивидуалну градњу, тако и за извођаче великих грађевинских пројеката.

Представници компанија Полет-керамика, ДОО Нови Бечеј и АД Полет, чланица Нексе групе, очекују да ће захваљујући жигу Чуваркућа, њихови производи, као производи домаћег порекла које праве наши радници, добити третман какав заслужују у пројектима које финансира или суфинансира држава.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести